A masszázs élettani hatásai

 

Tudta, hogy a rendszeres masszázs azon túl, hogy felfrissíti a testet, és ellazítja az izmokat, az idegrendszererre is jótékonyan hat? Nem csak akkor javasolt masszőrhöz menni, ha panaszunk van.

Íme a masszázs jótékony hatásainak listája:

– Fájdalomcsillapítás:
Masszázs hatására a szervezetben endorfin termelődik, ami a test természetes fájdalomcsillapítója.

– Beszűkült mozgástartomány javítása:
Az izmok regenerálásával, az ízületek kimozgatásával csökken az izomfeszültség, izomfájdalom, növelhető az egyes testrészek mozgásterjedelme.

– Tartásjavítás:
Javulhat a rossz testtartás, az előregörbülő váll, görnyedtség, előretolt csípő, előrehajló nyak („text-neck”).

– Csökken, elmúlik a fejfájás, migrén:
A görcsös nyaki, illetve hátizmok. kezelésével ismét elegendő oxigén jut az agyba, az összenyomott idegek felszabadulnak, a masszázs során termelődő endorfin pedig természetes fájdalomcsillapító.

– Krónikus fáradtság ellen:
A rendszeres teljes testmasszázs felfrissíti az izomzatot, serkenti a vérkeringést, ezáltal a szervezet, az agy oxigénellátása javul, jobb lesz az alvásminőség, csökkennek az alvászavarik, kedélyállapotunk pedig a masszázs közben falszabaduló endorfinok hatására felpezsdül.

– Sportolói teljesítmény növekedés:
Javul az izomszövet anyagcseréje, rugalmassága, növekszik az izmok teljesítőképessége, valamint lerövidül a regenerációs időszak.

– Segíthet a műtétek utáni felépülésben:  Megszünteti a letapadásokat, csökkenti az ödémásodást.

– Koncentráció javulás:
A jobb oxigénellátás és a stresszcsökkenés hatására fokozódik a koncentrációs készség, energetizálódunk.

– Stresszcsökkenés:
Az izomzat lazulásával aktiválódik a paraszimpatikus idegrendszer, endorfin termelődik, ellensúlyozva a felgyülemlett stresszt.

– Vérnyomás szabályozás:
Serkenti a vérkeringést, normalizálódik a vérnyomás.

–  Javul az alvásminőség:
Mivel optimalizálódik a vérkeringés, csökken a stressz szint, és enyhülnek az izomfájdalmak, megnyílik az út a pihentetőbb alvás előtt, búcsút inthetünk az alvászavaroknak.

– Bőrszépítés:
Az elhalt hámsejtek gyengéden leválnak, ezáltal gyorsul az új sejtek termelődése. A bőr tónusát adó kötőszövet életműködése fokozódik, s mindez az arcra is igaz, testszerte csökken a pethyüdtség. Csökkenhet a narancsbőr, a striák, a hegek állapota.

– Immunerősítés:
Az érintés, a vérkeringés fokozása a nyirokrendszer működését is serkenti, ez pedig a megfelelő immunműködés egyik alappillére.

– Enyhítheti a gyógyszerfüggőséget

– Csökkenti a görcsök kialakulását a szervezetben

– Enyhíti a depressziós és szorongásos állapotokat

– Különösen ajánlott ülőmunkát végzőknek, így tanulóknak is, de egyoldalúan megterhelő munkáknál is (fodrász, felszolgáló, kertészkedés, stb.), Szeretettel hívom fel a figyelmet a friss és gyesen lévő anyukákra, akiket testileg-lelkileg egyaránt rendkívül igénybevesz a kisgyermekük gondozása, s akár gyermekágyi depresszióval is küzdhetnek. Nekik nagyszerű, figyelmes ajándék lehet egy-egy masszázsbérlet.

Masszázs árak

Időpont foglalás: +36 20 967 6434

godollo@chillmasszazs.hu

Chillmasszázs Stúdió
2100 Gödöllő, Hegy utca 22/f